Mainos
Mainos

FBI pyysi kongressilta uusia valtuuksia

Liittovaltion poliisi toivoo mm. rajoittamatonta pääsyä terroristiyhteyksistä epäiltyjen kirjeisiin ja sähköpostiin. Kansalaisjärjestöt pelkäävät vaatimusten kaventavan ihmisoikeuksia.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI pyysi tänään virallisesti kongressia laajentamaan sen etsintä- ja valvontavaltuuksia.

FBI:n tavoitteena on muuttaa muutamia viikkoja syyskuun 11. päivän jälkeen annetut tutkimusvaltuudet pysyviksi ja myös laajentaa niitä.

Tärkein toive on, että FBI voisi etsiä ihmisistä tietoa mm. sairaaloista, lääkäreiltä, kirjastoista, pankeista ja hotelleista ilman tuomarin päätöstä. Lisäksi FBI haluaa rajoittamattoman pääsyn ihmisten sähköposteihin, kirjekuoriin ja avoimiin postikortteihin, "jos henkilö on ollut sähköpostiyhteydessä ihmisiin, joiden tiedetään sekaantuneen kansainväliseen terrorismiin".

Kansalaisoikeusaktivistit ja -järjestöt ovat pyynnöstä huolissaan sekä pelkäävät vaatimusten kaventavan ihmisoikeuksia ja johtavan FBI:n vallan kasvuun. Myös osa kongressiedustajista on vastustanut vaatimuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme