Mainos
Mainos

Feministit peruivat merenneitoilmoituksensa

Tanskalainen feministiryhmä perui tänään ilmoituksen, jonka mukaan ryhmä oli vastuussa Kööpenhaminan Pieni merenneito -patsaan pään ryöstöstä. Feministiliike nimeltä Radikaali feministinen toimintaryhmä (RFA) oli aiemmin lähettänyt useille tiedotusvälineille ilmoituksen, jonka mukaan sen edustajat olivat katkaisseet ja ryöstäneet patsaan pään.

Pienen merenneidon kaula sahattiin katki maanantain vastaisena yönä. Feministien ensimmäisen ilmoituksen mukaan merenneito symboloi naisvihaa ja miesten seksistisiä unelmia, joissa naiset ovat vain vartaloita ilman päätä. RFA:n edustaja sanoi kuitenkin Tanskan radiossa tänään, että ilmoitus ryhmän syyllisyydestä oli tarkoitettu "happeningiksi shovinistista yhteiskuntaa vastaan".

Poliisi ilmoitti etsivänsä edelleenkin kahta feministiä, jotka videokuvattiin kööpenhaminalaisessa tavaratalossa kun he lähettivät faxin RFA:n olemisesta tihutyön takana.

Pronssisesta merenneito-patsaasta on tullut Kööpenhaminan symboli, joka tunnetaan eri puolilla maailmaa. Veistos on Edward Eriksenin tuotantoa ja peräisin vuosisadan alkupuolelta. Patsaan entisöiminen maksaa noin 10 000 dollaria.
(STT-RB-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme