Mainos
Mainos

Feministit tärvelleet pienen merenneidon patsaan

Ryhmä tanskalaisia feministejä on ilmoittanut olevansa Kööpenhaminan tunnetuimman patsaan, pienen merenneidon kaulan katkaisun takana, Tanskan poliisi kertoi tänään.

Pienen merenneidon kaula sahattiin katki maanantain vastaisena yönä. Radikaaliseksi feministilahkoksi itseään kutsuva ryhmä julkaisi myöhään eilen lehdistötiedotteen, jossa se ilmoitti olevansa tihutyön takana.

Feministien mukaan merenneito symboloi naisvihaa ja miesten seksistisiä unelmia, joissa naiset ovat vain vartaloita ilman päätä.

Poliisi etsii feministien lisäksi myös kahta rullaluistelijaa, jotka nähtiin patsaan läheisyydessä rikosiltana. Patsaan entisöiminen maksaa noin 10 000 dollaria.

Pronssisesta merenneito-patsaasta on tullut Kööpenhaminan symboli, joka tunnetaan eri puolilla maailmaa. Veistos on Edward Eriksenin tuotantoa ja peräisin vuosisadan alkupuolelta.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme