Mainos
Mainos

Fergusonin mielenosoituksissa liikkuu valkoisten miesten aseryhmä

Yhdysvalloissa Fergusonissa on viime päivinä järjestetty useita muistotilaisuuksia vuosi sitten ammutun Michael Brownin muistoksi.

Muistotilaisuuksiin osallistuneiden ihmisten ja poliisien lisäksi kaupungin kaduilla on liikkunut myös aseistautuneita miehiä, jotka kertovat kuuluvansa Oath Keeper (suom. Valanpitäjät) -nimiseen ryhmään.

Valkoihoiset, aseistautuneet miehet ovat herättäneet paljon huomiota Fergusonissa alueilla, joissa asuu lähinnä mustia.

Ryhmään kuuluvat neljä miestä kertovat uutistoimisto Reutersille olevansa entisiä ja nykyisiä Yhdysvaltain armeijan sotilaita, poliiseja ja pelastustyöntekijöitä, joiden tavoitteena on suojella maan perustuslakia. Ryhmän johtajan mukaan he suojelevat myös Infowars.com -verkkosivun toimittajaa.

Sivuston edustajan mukaan he eivät kuitenkaan ole pyytäneet ryhmältä suojelua toimittajalleen. Sivuston takana on yhdysvaltalainen salaliittoteoreetikko.

Ryhmän jäsenten kerrotaan olleen Fergusonin kaduilla hetken aikaa myös marraskuussa, jolloin kaupungissa mellakoitiin oikeuden päätettyä, että Brownin ampunutta valkoihoista poliisia vastaan ei nosteta syytteitä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme