Mainos
Mainos

Fergusonin poliisipäällikkökin irtisanoutui

Yhdysvalloissa Fergusonissa myös alueen poliisipäällikkö on irtisanoutunut tehtävästään.

Fergusonin kaupunginjohtaja John Shaw jätti tehtävänsä jo aikaisemmin.

Fergusonin kaupunginvaltuusto äänesti yksimielisesti Shaw’n eronpyynnön puolesta, valtuusto toteaa tiedotteessaan. 

– Raskain mielin ilmoitan erostani Fergusonin kaupunginjohtajana. Harkittuani asiaa perusteellisesti, olen tullut siihen tulokseen, että on yhteisön parhaaksi, että astun tällä kertaa syrjään, Shaw sanoo. Hän kuitenkin kiistää raportissa julki tuodut syytteet rasismista. 

Irtisanoutuminen on seurausta Yhdysvaltain oikeusministeriön viikko sitten julkaisemasta raportista, jonka mukaan Fergusonin poliisi on syrjinyt säännönmukaisesti tummaihoisia kansalaisia.   

Fergusonin poliisia on arvosteltu laajasti sen jälkeen, kun valkoihoinen Darren Wilson ampui aseettoman mustan 18-vuotiaan Michael Brownin viime elokuussa. Paljon huomiota saanut tapaus johti pitkään kestäneisiin mellakoihin ja herätti Yhdysvalloissa kriittisen keskustelun poliisin tummaihoisia kohtaan käyttämästä väkivallasta.

Ministeriön laajojen selvitysten mukaan tummaihoisia on syrjitty ja heidän perustuslaillisia oikeuksia rikottu vuosien ajan Fergusonissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme