Mainos
Mainos

Fidžillä järisi – tsunamivaroitus annettiin ja peruttiin

Tyynenmeren saarivaltio Fidžille annettu tsunamivaroitus peruutettiin yöllä pian varoituksen antamisen jälkeen. Tsunamiriski syntyi, kun saarten lähistöllä tapahtui voimakas maanjäristys.  

Varoituksen antoi ja peruutti Tyynenmeren tsunamivaroituskeskus.  

Merenpohjassa tapahtuneen järistyksen voimakkuus oli 7,2, ilmoitti Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus (USGS). Tieto voimakkaasta järistyksestä uutisoitiin keskiviikon vastaisena yönä pian puolenyön jälkeen Suomen aikaa.  

Järistys tapahtui 15 kilometrin syvyydessä noin 280 kilometrin päässä pääkaupunki Suvasta. Henkilövahingoista ei ole raportoitu.

Järistysherkkä alue

Geologit Australiassa arvioivat, että aineelliset vahingot olivat mahdollisia runsaan sadan kilometrin säteellä Fidžin järistyksen keskuksesta. Lähimmät Fidžin maa-alueet ovat selvästi tuota kauempana.  

Fidžillä on maanjäristyksiä melko usein. Geologien mukaan pääsyy alueen järistyksille on se, että Australian mannerlaatta siirtyy koillisen suuntaan seitsemän senttimetriä vuosittain.  

Geologien mukaan nyt koettu maanjäristys oli poikkeuksellinen vain sikäli, että se ei tapahtunut syvällä maankuoressa vaan verrattain lähellä merenpohjaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme