Mainos
Mainos

Filippiinien katastrofaaliset lukemat: 4 miljoonaa lasta tarvitsee apua

Filippiinien taifuunin aiheuttavat tuhot ovat tarkentuneet. 

Suomen UNICEFin mukaan avun tarpeessa olevien lasten määrä noussut jo 4 miljoonaan.

UNICEF kertoo tiedotteessaan, että lapset, jotka ovat selviytyneet hengissä Haiyan-taifuunin alta tarvitsevat nyt kiireellisesti hätäapua selvitäkseen seurauksista. Taifuunin tuhot vesi- ja sanitaatiojärjestelmille uhkaavat etenkin lasten terveyttä.

UNICEF on toimittamassa paikallisista hätäapuvarastoistaan muun muassa hygieniatarvikkeita, puhdasta vettä ja lasten hätäapuravintoa 3000:lle perheelle erityisesti Tacloban alueella.

- Taifuunin tuhot niin fyysisille kuin viestintäyhteyksille vaikeuttavat pahiten kärsineiden alueiden avustustöitä. Teemme töitä kellon ympäri saadaksemme hätäapua lapsille näissä vaikeissa olosuhteissa, sanoo UNICEFin Filippiinien toimiston johtaja Tomoo Hozumi.

UNICEFin Kööpenhaminan keskusvarastolta lähtevässä avustuskoneessa on hätäaputarvikkeita 10 000:lle perheelle. Miljoonan euron arvoinen lasti sisältää muun muassa vedenpuhdistustabletteja, saippuaa, lääkkeitä, pressuja ja hätäapuravintoa.

- Kun ensimmäisten päivien arviot tuhoista tarkentuvat, avun tarpeessa olevien lasten määrä tulee kasvamaan entisestään, toteaa Hozumi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme