Mainos
Mainos

Filippiinien levottomuuksissa kymmeniä uhreja

Muslimisissien ja Filippiinien armeijan yhteenotoissa on kuollut vuorokauden aikana ainakin 70 ihmistä, sissit ja armeija kertoivat tänään.

Etelä-Filippiineillä käytyjen taisteluiden takia useat tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan. Armeijan edustajan mukaan päivän kestäneessä hyökkäyksessä surmattiin arviolta 60 Moron islamilaisen vapautusrintaman taistelijaa.

Armeija menetti kolme sotilasta ja 15 loukkaantui, kertoi majuri Julieto Ando. Sissit arvioivat surmanneensa vähintään kymmenen armeijan sotilasta.

Paikalliset viranomaiset arvioivat, että yli 30 000 ihmistä on joutunut pakenemaan taisteluita. Muslimisissit tuhosivat sähkövoimaloita Cotabaton kaupungin lähistöllä, ja suuri osa alueesta oli keskiviikkona ilman sähköä.

Armeija lopetti vuorokauden kestäneen hyökkäyksensä tiistaina auringon laskiessa kunnioittaakseen islamilaista juhlapäivää, mutta sissit tekivät tänään useita iskuja Etelä-Filippiineillä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme