Mainos
Mainos

Filippiinien puolustusministeri: Filippiinien Isis-johtaja on surmattu

Filippiinien puolustusministeri Delfin Lorenzanan mukaan äärijärjestö Isisin Filippiinien haaran johtajana pidetty Isnilon Hapilon on kuollut. Ministerin mukaan Filippiinien joukot nappasivat Hapilonin.

Lisäksi surmansa on ministerin mukaan saanut myös toinen islamistitaistelija, joka johti Hapilonin kanssa hyökkäystä Marawin kaupunkiin toukokuussa.

Isisiä kannattavat taistelijat valtasivat toukokuussa osia Marawin kaupungista. Yli 1 000 ihmisen on sittemmin kerrottu kuolleen, ja 400 000 asukasta on joutunut jättämään kotinsa.

Lorenzanan mukaan molemmille kuolleille miehille tehdään dna-testi Yhdysvaltain lupaaman palkkion takia. Yhdysvallat on pitänyt Hapilonia yhtenä maailman vaarallisimmista terroristeista ja on luvannut miehen kiinnisaamisesta viiden miljoonan dollarin eli noin 4,5 miljoonan euron palkkion.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme