Mainos
Mainos

Filippiinien tuhoalueilla suomalaisia - kaikkiin ei ole saatu yhteyttä

Filippiineillä raivonneen taifuunin tuhoaluilla uskotaan olevan joitakin suomalaisia.

Lähetystöneuvos Timo Karmakallio Suomen Kuala Lumpurin suurlähetystöstä sanoo, että Filippiineillä asuvia sekä siellä tilapäisesti matkustavia suomalaisia on yhteensä noin 250. 

- Omaiset, jotka eivät ole saaneet matkailijoihin yhteyttä, ovat soittaneet ulkoministeriöön ja jättäneet tiedot matkalla olevista henkilöistä. Näiden kyselyiden perustella voidaan olettaa, että puolisen tusinaa suomalaista on vaarallisella alueella eikä heistä ole kuulunut mitään. Toisaalta tiedämme, että hirmumyrsky on aiheuttanut tietoliikennekatkoja, minkä takia voi kestää joitakin päiviä, ennen kuin vaikeille alueille saadaan tietoyhteyksiä. On syytä epäillä, että myrskyalueilla on joitakin matkailijoita, joihin ei varmaankaan muutamaan päivään saada yhteyttä. Siksi meillä ei ole tietoa siitä, ovatko nämä ihmiset turvassa vai ei.

Karmakallion mukaan alueella voi olla lisäksi sellaisia suomalaisia, joista ulkoministeriöllä ei ole vielä tietoa.

Karmakallion mukaan ulkoministeriö aloittaa tiedustelut turma-alueilla oleskelleista suomalaisista heti, kun tietoliikenneyhteydet ovat palautuneet.

Karmakallion mukaan matkailijoiden omaiset voivat olla yhteydessä ulkoministeriöön numeroon 09-1605 5551, jos matkailijan epäillään olevan tuhoalueella. Karmakallio kehottaa omaisia myös ilmoittamaan ulkoministeriöön, jos he saavat yhteyden etsimäänsä matkailijaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme