Mainos
Mainos

Filippiinien turmalautan omistajia syytetään murhasta

Filippiineillä viranomaiset ovat asettaneet torstaisen lauttaturman aluksen omistajat, kapteenin ja henkilöstön syytteeseen murhasta.  

Yhteensä 19 ihmistä sai syytteen murhasta. Syytettyjen joukossa on laivan omistajan ja kapteenin lisäksi 17 henkilöstön jäsentä. Filippiinien lain mukaan murhasta saa 40 vuoden vankeusrangaistuksen.   

– He eivät olleet varovaisia. Tämä ilmaisee sen, että heillä oli tarkoitus tappaa. He olivat huolimattomia tahallaan, sanoi paikallispoliisin päällikkö Asher Dolina.  

Dolinan mukaan syytteet asetettiin mahdollisimman nopeasti, sillä poliisi ei halua syytettyjen pakenevan maasta.  

Kim Nirvana -autolautta kaatui kovassa merenkäynnissä noin kilometrin päässä Filippiinien keskiosassa sijaitsevasta Ormocin satamasta torstaina. Laivan runko kääntyi onnettomuudessa ylösalaisin vain minuutteja satamasta lähdön jälkeen. Laiva upposi hyvin nopeasti.   

Viranomaisten mukaan lauttaturmassa kuoli ainakin 56 ihmistä.  

Onnettomuustutkijat arvioivat, että autolautta oli ylikuormitettu.  

Myös rannikkovartiosto tekee tapauksesta oman tutkintansa. Rannikkovartiosto keskittyy tutkimuksissaan lauttaturman syyhyn, mutta voi vielä suosittaa uusia rikossyytteitä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme