Mainos
Mainos

Filippiiniläisen palohotellin omistaja saanee tapposyytteen

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa eilen tapahtuneesta tuhoisasta tulipalosta syytetään hotellin omistajaa.

Manor-hotelli


Filippiineillä lauantaiyönä palaneen hotellin omistajaa odottanee tapposyyte. Filippiiniläisten palotutkijoiden mukaan omistaja on laiminlyönyt monia turvallisuusnäkökohtia. Tutkijat totesivat, että hotellista puuttuivat muun muassa sammutusvälineet, hätävalot ja kunnolliset varauloskäynnit.

Filippiinien pääkaupungissa Manilassa sijaitsevassa kuusikerroksisessa hotellissa oli tulipalon aikana kolmisensataa ihmistä. Heistä 78 sai surmansa ja yli 50 loukkaantui. Tulipalo huomattiin aamuneljältä paikallista aikaa.

-Tutkinta on yhä käynnissä ja yritämme parhaamme, jotta ne saataisiin tänään päätökseen, kertoo palon tutkintaa johtava Romeo Villafuerte. Villafuerten mukaan tutkijoille on annettu kaksi vuorokautta aikaa päättää tutkinta ja toimittaa löydöksensä syyttäjille.

Palon syttymissyyksi epäillään ylikuumentunutta ilmastointijärjestelmää, josta savu levisi nopeasti käytäviin ja hotellihuoneisiin.

Manor-hotellin tulipalo on Filippiinien tuhoisin vuoden 1996 jälkeen, jolloin 160 ihmistä sai surmansa discopalossa.
(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme