Mainos
Mainos

Filippiinit kiirehtii panttivankineuvotteluja

Filippiinien hallituksen pääpanttivankineuvottelija Robert Aventajado ilmoitti tänään kiirehtivänsä neuvotteluja pyrkimällä suoraan kosketukseen Abu Sayyaf -muslimisissien päällikön Galib Andangin kanssa. Tähän asti neuvotteluja on käyty välimiesten avustuksella.

Neuvotteluryhmään kuuluva Farouk Hussein kertoi puolestaan Jolon saarella, että sairaan saksalaisen naispanttivangin vapauttamista koskevissa neuvotteluissa on edistytty.
-Panttivanki saatetaan vapauttaa lähipäivinä, hän sanoi.

Aventajado kertoi Manilassa neuvottelutaktiikan muutoksesta ennen Suomen, Ranskan ja Saksan ulkoministerien saapumista Filippiineille. Erkki Tuomioja, Hubert Vedrine ja Joschka Fisher tapaavat vielä tänään presidentti Joseph Estradan neuvotellakseen kolme kuukautta kestäneen panttivankikriisin nopeasta ratkaisusta. Tuomiojan mukaan kolmikon ei ole tarkoitus painostaa vaan tukea hallitusta. Suomi ei myöskään aio maksaa lunnaita panttivangeista.

Abu Sayyaf pitää Filippiinien eteläosassa Jolon saarella panttivankinaan 40:ää ihmistä, joiden joukossa on kaksi huhtikuussa Malesiasta 19:n muun matkailijan kanssa kaapattua suomalaismiestä. Matkailijaryhmässä on myös saksalaisia ja ranskalaisia.

Aventajadon mukaan Komentajarobottina tunnettu sissipäällikkö haluaa ratkaista kriisin nopeasti. Neuvotteluja on tarkoitus käydä suoraan tai yhden ainoan välimiehen kautta, kun tähän asti välittäjiä on ollut neljä.
-Andang on hämmentynyt niin monista välittäjistä, Aventajado arvioi.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme