Mainos
Mainos

Filippiinit valmis pitkiin neuvotteluihin

Filippiinien hallituksen neuvottelijat ovat sanoneet olevansa valmiit pitkiinkin neuvotteluihin panttivankeja pitävien Abu Sayyaf -sissien kanssa. Neuvottelijat sanoivat odottavansa jopa kuukausia kestävää tiukkaa tinkimistä.

Suomen ulkoministeriö sanoo kuitenkin luottavansa, että uuden saavutettu neuvotteluyhteys johtaa kriisin rauhanomaiseen ratkaisuun ja siepattujen nopeaan vapauttamiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan Filippiinien-erityisedustaja, ulkoministeriön oikeudellisen osaston päällikkö Holger Rotkirch on lähtenyt Helsinkiin raportoimaan tilanteesta ulkoministerille. Lähetystöneuvos Pekka Hyvönen on jo matkustanut Manilaan Rotkirchin tilalle.

Filippiinien hallitus ja sissit ovat esittäneet uudet vaatimukset neuvottelujen aloittamiselle. Sissit vaativat, että armeija lopettaa toimintansa alueilla, joilla sissit pitävät panttivankeja. Hallitus puolestaan vaatii selkeän vaatimuslistan esittämistä.

Filippiinit ei vähennä asevoimiaan


Filippiinit on sanonut, ettei se aio vähentää asevoimiaan Jolon saarella. Presidentti Joseph Estradan edustajan mukaan asevoimat ovat antaneet tähän asti muslimisissien panttivankileirille riittävästi tilaa.

Armeijan vetäytyminen on ollut ulkomaisia panttivankeja pitävän Abu Sayyaf-järjestön sissien avainvaatimus. Sissit haluavat asevoimien vetäytyvän kokonaan ennen vapautusneuvottelujen alkamista.
(STT)

Filippiiniläisen uutistoimiston sivuilta maan tuoreimmat uutiset, mm. panttivankitilanteesta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme