Mainos
Mainos

Filmirullahame on nyt muotia

Perinteisistä filmirullista syntyy nyt catwalk-muotia. Filmit joutavat hyvin kierrätykseen, koska digikamerat ovat syöneet niiden markkinoita.

Ekomuotia esiteltiin eilen San Marinossa. Suunnittelija Ambra Fabbri tekee vaatteita sekä lapsille että aikuisille kaikenlaisesta kierrätysmateriaalista. Hän käyttää vaatteisiin filmien ja filmipurkkien lisäksi muunmuassa tyhjiä maitopurkkeja, juomapullojen korkkeja, verkkoja, johtoja ja hajonneiden sateenvarjojen osia.

Suomessa esimerkiksi Globe Hope -yritys tekee vaatteita kierrätysmateriaaleista. Globe Hope -vaatteet ja asusteet on valmistettu vanhoista sairaalatekstiileistä, armeijan varusteista, teollisuuden ylijäämistä ja kuluttajien kierrättämistä tekstiileistä. Ne leikataan, ommellaan, värjätään ja / tai painetaan uudelleen. Yritys sai viime vuonna arvostetun Suomi-palkinnon.

(MTV3-Rai)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme