Mainos
Mainos

Financial Times: EU-maat uhkaavat potkia Kreikan ulos Schengenistä

Turhautuminen Kreikkaa kohtaan kasvaa Brysselissä. Tällä kertaa kyse on lainaneuvottelujen sijaan vitkuttelusta pakolaispolitiikassa.

Talouslehti Financial Timesin mukaan osa EU-kumppaneista uhkaa potkia Kreikan ulos Schengen-alueesta, ellei maa suostu yhteistyöhön pakolaiskriisin hoidossa.

Kreikka on toistuvasti kieltäytynyt avusta rajavalvontaan ja turvapaikanhakijoiden rekisteröintiin.

– Kreikalle on sanottu ministeritasolla asti, että teidän täytyy ottaa apua vastaan. He eivät suostu siihen,yksi diplomaattilähde sanoo STT:lle.

Kreikka ei halua apua, koska se johtaisi siihen, että turvapaikanhakijat pysyisivät maassa nykyistä pidempään. Kreikkaan on saapunut tänä vuonna yli 700 000 siirtolaista, joista valtaosa on voinut jatkaa matkaa Kreikan rajojen yli.

Kreikka on luvannut perustaa maahan useita järjestelykeskuksia, joissa turvapaikanhakijat rekisteröidään ja siirretään lopulta muihin jäsenmaihin. Keskusten perustaminen on edennyt kangerrellen, koska Kreikka karsastaa "leirejä", joissa turvapaikanhakijoita on pidettävä.

EU-maita edustavat suurlähettiläät olivat tiistaiaamuna koolla neuvottelemassa siitä, mitä Kreikalle pitäisi tehdä. Financial Timesin mukaan useat maat olisivat valmiita työntämään Kreikan ulos Schengenistä, ellei maa suostu lähiviikkoina EU:n apuun.

Asia on esillä EU-maiden sisäministerien kokouksessa perjantaina. Takaraja voi olla joulukuun puolivälissä, jolloin EU-maiden johtajat ovat seuraavan kerran koolla.

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme