Mainos
Mainos

Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynnissä kuullaan suomalaistodistajia

Kansalaisjärjestö Finnwatchin tutkijan oikeudenkäynti jatkuu Thaimaassa.

Puolustuksen todistajina kuullaan tänään Finnwatchin toiminnanjohtajaa Sonja Vartialaa ja S-ryhmän hankintajohtajaa Jari Simolinia.

Thaimaalaisyhtiö Natural Fruit nosti useampia rikos- ja siviilioikeuskanteita tutkija Andy Hallia vastaan. Kanteet ovat seurausta Finnwatchin Halvalla on hintansa -raportista, joka toi esiin epäilyjä vakavista ihmisoikeusloukkauksista Natural Fruitin ananasmehutehtaalla.

Raportin mukaan tehtaassa työskenteli maahan salakuljetettuja paperittomia siirtolaisia ja lapsia. Tehdas ei maksanut työntekijöille lakien mukaisia minimipalkkoja, teetti pakollisia ylitöitä eikä myöntänyt työntekijöille vuosilomia, raportissa sanotaan.

– Tehdas oli takavarikoinut siirtotyöntekijöiltä passit ja työluvat ja esti heitä vaihtamasta työpaikkaa. Siirtotyöntekijöitä syrjittiin, ja he kohtasivat työpaikalla myös väkivaltaa. Tehtaan olosuhteet täyttävät monelta osin pakkotyön ja ihmiskaupan määritelmän, raportissa sanotaan.

Finnwatchin mukaan ei ole lainkaan selvää, että Andy Hall saisi reilun oikeudenkäynnin Thaimaassa.

Toukokuussa alkaneessa oikeudenkäynnissä käsitellään syytteistä vakavimpia. Hallia syytetään kunnianloukkaus- ja tietokonerikoksista.

Thaimaalaisyhtiön mukaan sille seurasi miljoonavahingot. Jos Hall tuomitaan, hän voi saada usean vuoden vankeusrangaistuksen.

Ratkaisua oikeudenkäynnistä odotetaan syksyllä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme