Mainos
Mainos

Fischer: Muutoksia Naton ydinasepolitiikkaan

Saksan uusi ulkoministeri Joschka Fischer vaatii sotilasliitto Natoa miettimään ydinasepolitiikkansa uudelleen. Fischer sanoo Der Spiegel -lehden uudessa numerossa, että Saksan turvallisuuspoliittinen asema on nykyisin aivan toisenlainen kuin aiemmin.

Naton tämänhetkinen sotilasoppi antaa sotilasliitolle mahdollisuuden ydinaseiden ensikäyttöön.
-Olen viestittänyt Naton pääsihteerille Javier Solanalle, että meidän on keskusteltava tästä, koska me näemme asiat toisella tavalla, Fischer mainitsi.

Saksalla on tätä nykyä "ystävien ympäröimä", Fischer sanoi. Saksojen välisellä rajalla "ei nykyisin ole enää panssaridivisioonia, jotka pystyvät murtautumaan Englannin kanaalin rannalle kahdessa vuorokaudessa". Naton ydinasesuunnittelu koski Fischerin mukaan juuri tällaista tilannetta.

Ympäristöpuolue vihreisiin kuuluva Fischer on Saksan vajaan kuukauden ikäisen punavihreän kokoomushallituksen varaliittokansleri ja ulkoministeri.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme