Mainos
Mainos

Forbes pois USA:n presidenttikisasta

Yhdysvaltain republikaanipuolueen ehdokkuutta havitellut kustantaja Steve Forbes on päättänyt pudottautua pois kisasta. Tietotoimisto AP:n ja tv-yhtiö CNN:n mukaan Forbes ilmoittaa vetäytymisestään virallisesti torstaina. Forbes on peruttanut kaikki tiedossa olleet vaalitilaisuutensa ja matkustanut New Jerseyssä sijaitsevaan kotiinsa.

Upporikas kustantaja Steve Forbes on upottanut kampanjaansa kymmeniä miljoonia dollareita omaa rahaansa; arvioiden mukaan hän on laittanut tähän kampanjaan sekä edellisen, neljän vuoden takaiseen presidenttikoitokseen kaikkiaan yli 60 miljoonaa dollaria (360 miljoonaa markkaa). Steve Forbes oli erittäin pettynyt jäätyään mittavan kampanjoinnin jälkeen selväksi kolmoseksi New Hampshiressa eikä tiistainen Delawaren selvä kolmossija parantanut tilannetta, sillä Forbes oli satsannut paljon myös Delawareen.

Republikaanien ehdokaskilvassa on jäljellä enää kolme ehdokasta, George W. Bush, John McCain ja Alan Keyes. Keyesistä ei tosin ole uhkaa kärkikaksikolle. Ehdokkaita on pudonnut pois heti esivaalikerroksen alettua: Gary Bauer jäi kisasta New Hampshiren esivaalin huonon menestyksen jälkeen, ja Orrin Hatch lopetti kampanjansa Iowan esivaalin jälkeen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme