Mainos
Mainos

Fossett pelastettu

Amerikkalainen kuumailmapalloilija Steve Fossett on poimittu merestä. Fossett tipahti eilen mereen reilun 800 kilometrin päähän Australian itärannikosta.

Fossett kertoi radioitse australialaisille joutuneensa ukkos- ja raekuuroon, joka rikkoi heliumia ja kuumaa ilmaa sisältäneen pallon. Fossett putosi lähes yhdeksän kilometrin korkeudesta mereen, jolloin hänen kuumailmapallonsa "kori" syttyi tuleen ja Fossettin täytyi siirtyä pelastuslautalle.

Ranskalainen New Caledoniasta lähtenyt lentokone löysi Fossettin eilen mereltä, pudotti tälle pelastuslautan, hätävarusteita, vettä ja ruokaa. Kolme alusta oli matkalla poimimaan Fossettin merestä, mutta alueen kartoittamattomien koralliriuttojen takia pelastustyöt viivästyivät hiukan.

Fossettin maassa oleva lennonjohtokeskus ilmoitti eilen, että ilmapallo oli illansuussa lopettanut sijaintitietojen lähettämisen ja että aluksen hätälähetin oli käynnistynyt.

54-vuotias seikkailijamiljonääri nousi kuumailmapallollaan "Solo Spiritillä" 7. elokuuta Mendozan jalkapallostadionilta Argentiinasta kiertääkseen ensimmäisenä ihmisenä maailman kuumailmapallolla. Yritys oli Fossettin neljäs.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme