Mainos
Mainos

Fox News: Venäläishävittäjä erittäin lähellä amerikkalaiskonetta Itämeren yllä – Venäjä syyttää tilanteesta amerikkalaiskonetta

Venäläishävittäjä lensi eilen erittäin lähellä amerikkalaista tiedustelukonetta Itämerellä, kertoo Fox News tiedustelulähteiden perusteella. Uutiskanavan mukaan Su-27-hävittäjä oli lähimmillään vain viiden jalan eli runsaan puolentoista metrin päässä amerikkalaiskoneesta.

Lähteiden mukaan ohjuksilla varustettu hävittäjä lähestyi nopeasti amerikkalaista RC-135-tiedustelukonetta. Päästyään tiedustelukoneen rinnalle venäläiskoneen ohjaaja teki "provokatiivisia" lentoliikkeitä ja alkoi lentää epävakaasti, lähteet kertoivat.

Vastaavasti Venäjän puolustusministeriö on todennut, että amerikkalaisten RC-135-kone olisi ohittanut venäläishävittäjää vaarallisesti. 

Venäläiskoneet käyvät säännöllisesti tunnistamassa amerikkalaiskoneita Itämerellä, mutta amerikkalaisten mukaan näin lähellä lentäminen on epätavallista ja vaarallista.

Jo viime viikolla venäläishävittäjät lensivät lähellä amerikkalaisia pommikoneita Itämerellä. Yhdysvaltojen mukaan pommikoneet olivat tuolloin kansainvälisessä ilmatilassa. Venäjä kertoi tapauksesta myös itse ja sanoi hävittäjien nousseen ilmaan Kaliningradista.

Venäläisten ja yhdysvaltalaisten suhteet hävittäjien toiminnan osalta ovat ollleet otsikoissa myös aiemmin.Otsikkoa ja juttua päivitetty 20. kesäkuuta kello 20.11: Venäläiset syyttävät vastaavasti amerikkalaiskonetta vaarallisesta ohittelusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme