Mainos
Mainos

Franciscus vetosi rauhan puolesta joulupuheessaan

Paavi Franciscus on rukoillut rauhan puolesta perinteisessä joulupuheessaan Vatikaanin Pietarin kirkon parvekkeella. 

Paavi muun muassa toivoo vuoropuhelua Etelä-Sudanin, Syyrian, Kongon, Irakin ja Nigerian kriisien lopettamiseksi. Hän myös vetosi ympäristön puolesta, jotta se säästettäisiin ihmisen ahneudelta. 

Paavin perinteistä urbi et orbi -siunausta eli tervehdystä Roomalle ja koko maailmalle oli kokoontunut kuuntelemaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Eilisiltaiseen jouluaaton messuun otti osaa 10 000 ihmistä. Paavin joulupuheita on seuraamassa paljon pyhiinvaeltajia eri puolilta maailmaa. Monet kuulijoista ovat sitä mieltä, että paavi Franciscus on tehnyt hyvää katoliselle kirkolle. 

– Hän on tuonut kirkon uudelle aikakaudelle. Kirkko keskittyy nyt enemmän köyhiin ja pyrkii pitämään huolta kaikista maailman ihmisistä, sanoi argentiinalainen Dolores Di Benedetto

77-vuotias argentiinalaissyntyinen Franciscus on paavina ensimäistä joulua. Hänet valittiin maailman katolilaisten johtajaksi maaliskuussa sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä paavi Benedictus yllättäen erosi tehtävästä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme