Mainos
Mainos

Frankfurtin mellakoiden pelätään jatkuvan – keskuspankki ympäröity piikkilangalla

Frankfurtissa on osoitettu tänään väkivaltaisesti mieltä Euroopan keskuspankin edustalla. Paikallinen kertoo, että koko katu on suljettu ja pankki on ympäröity piikkilangalla.

Frankfurtissa asuva suomalainen Terttu Kääriäinen asuu aivan lähellä Euroopan keskuspankkia, jonka edessä on tänään ollut väkivaltaiseksi äitynyt kapitalismin vastainen mielenosoitus.

Kääriäinen kertoo heränneensä meluun jo kuudelta aamulla.

– Silloin poliisihelikopterit lähtivät liikkeelle, Kääriäinen kertoo MTV Uutisille.

Myöhemmin alkoi kuulua muitakin ääniä – esimerkiksi rummutusta. EKP:n edustalle oli kerääntynyt tuhansia mielenosoittajia.

– He sytyttivät esimerkiksi roskiksia palamaan ja rikkoivat pankkien ja monien kauppojen ikkunoita.

Mielenosoitusta oli Kääriäisen mukaan tyynnyttelemässä yli 8000 poliisia. Katu, jolla keskuspankki sijaitsee, on suljettu ja pankin ympärille on pystytetty piikkilanka-aidat.

– Näyttää siltä kuin siellä keskellä olisi vankila. Tunnen keskuspankin työntekijöitä ja heitä oli kielletty menemästä töihin tai menemään töihin siviileissä niin, ettei heitä eroteta pankin työntekijöiksi.

Kääriäinen kertoo, että poliisit ovat sanoneet odottavansa illalla vielä uusia mellakoita.

– Aika paljon paikallisia pelottaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme