Mainos
Mainos

FT: Herbalifesta FBI-tutkinta

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on käynnistänyt rikostutkinnan painonhallinta- ja ravitsemustuotteita markkinoivasta Herbalifesta, kertoo talouslehti Financial Times.

FBI ei kommentoinut asiaa lehdelle.

Financial Times huomauttaa, ettei yhtiötä vastaan ole nostettu rikossyytteitä, eikä tutkinta välttämättä johda syytteisiin. Lehden jutusta ei käy ilmi, mitä tutkinta koskee, mutta muun muassa yhdysvaltalainen suursijoittaja Bill Ackman on toistuvasti sanonut Herbalifen perustuvan pyramidihuijaukseen. Yritys on järjestelmällisesti kiistänyt väitteet. Lisäksi sen tueksi on asettunut joukko muita suursijoittajia.

Herbalife otti asiaan kantaa tiedotteessa. Lausunnon mukaan se ei ole saanut oikeusministeriöltä tai FBI:lta ilmoitusta sitä koskevasta tutkinnasta eikä sitä ole pyydetty toimittamaan kummallekaan taholle tietoja. Samalla se kertoi, ettei toistaiseksi kommentoi asiaa. 

Itsenäisten jälleenmyyjien verkosto 

Los Angelesissa perustettu ja siellä päämajaansa pitävä Herbalife on viime vuosina joutunut usean kohun keskelle.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain kauppaa valvova viranomainen kertoi aloittaneensa yhtiön toimintatapoja koskevan tutkinnan. Herbalife vastasi tutkintaan kertomalla tekevänsä yhteistyötä ja pitävänsä asiaa mahdollisuutena korjata julkisuudessa liikkuvia yhtiötä koskevia väärinkäsityksiä.

Herbalifen tuotteiden pitkäaikaisella käytöllä on myös epäilty olevan yhteyksiä maksavaurioihin. Niitä tutki muutama vuosi sitten myös Suomen Evira. Tuolloin Herbalife-tuotteiden käyttäjiä arvioitiin olevan Suomessa noin 100 000. Yritys on kiistänyt myös tähän viittaavat tiedot.

Herbalife toimii lähes sadassa maassa, myös Suomessa. Toiminta perustuu verkostoon, joka koostuu itsenäisistä jälleenmyyjistä. Viime vuonna yhtiö kertoi myyneensä tuotteita 4,8 miljardin dollarin eli noin 3,5 miljardin euron edestä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme