Mainos
Mainos

FT: Kaksi vaikeuksissa rämpivää italialaispankkia suljetaan

Italian viranomaiset ajavat alas kaksi keskisuurta pankkia, kertoo Financial Times.

Ilmoitus pankkien sulkemisesta tuli sen jälkeen, kun Euroopan keskuspankki (EKP) vahvisti pankkien joko kaatuvan tai todennäköisesti kaatuvan. 

Italia ja EKP ovat jo kuukausia keskustelleet kahden ongelmapankin, Veneto Bancan ja Banca Popolare di Vicenzan, kohtalosta.

EKP:n mukaan pankit ovat toistuvasti rikkoneet asetettuja pääomavaatimuksia. EKP kertoo antaneensa pankeille riittävästi aikaa suunnitella uudelleen pääomarakennettaan, mutta pankit eivät ole tarjonneet uskottavaa ratkaisua. 

Nyt suljettavat ongelmapankit sijaitsevat Italian teollisesti vauraassa koillisosassa Veneton hallintoalueella. Italian viranomaiset ovat myöntäneet tukea sekä pankkien tallettajille että velkojille välttääkseen vielä pahemmat ongelmat alueella.

Useat paikalliset ovat investoineet Veneto Bancaan ja Banca Popolare di Vicenzaan. Myös EU:sta vakuutetaan, että tallettajia suojataan EU:n sääntöjen mukaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme