Mainos
Mainos

Fukushima tuhosi Japanin päästötavoitteet

Japani on laskenut merkittävästi päästövähennystavoitettaan. Syynä on se, että maa joutui sulkemaan kaikki 50 ydinvoimalaansa Fukushiman ydinturman jälkeen ja lisäämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä. 

Japanin aiempi päästötavoite oli kunnianhimoinen. Maa aikoi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään neljänneksen vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Uusi vähennystavoite on alle neljä prosenttia vuoden 2005 tasosta, mikä vuoden 1990 päästöihin verrattuna tarkoittaisi kolmen prosentin nousua. 

Ympäristöjärjestöt pelkäävät, että Japanin ilmoitus vaikeuttaa Puolassa käynnissä olevia kansainvälisiä ilmastoneuvotteluja. 

- Maailma tarvitsee päättäväisiä ja välittömiä toimia, joilla kunnianhimoa kasvatetaan, ei vähennetä, sanoi ympäristöjärjestö WWF. 

Ennen maaliskuussa 2011 tapahtunutta Fukushiman turmaa Japani tuotti ydinvoimalla runsaan neljänneksen sähköstään. Japanin uusi päästötavoite perustuu tilanteeseen, jossa ydinvoimaa ei ole käytössä ollenkaan. Pääministeri Shinzo Abe kannattaa reaktoreiden uudelleenkäynnistämistä, mutta mitään aikataulua sille ei ole asetettu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme