Mainos
Mainos

Fukushiman kolmosreaktorissa taas ongelmia — voimalasta nousee savupilvi

Japanissa maanjäristyksen ja tsunamin runtelemasta Fukushiman ydinvoimalasta nousee valkoinen savupilvi, kertoo paikalta lähetety televisiokuva. Uutisraporttien mukaan savupilvi näyttäisi tulevan kolmosreaktorista.

Viranomaisten mukaan ydinvoimalan työntekijät evakuoitiin väliaikaisesti kohonneiden säteilyarvojen vuoksi. He pääsivät kuitenkin pian takaisin alueelle, kun säteilyarvot laskivat.

Energiayhtiö Tepcon mukaan kolmosreaktorin käytetyn polttoaineen allas on saattanut kuumentua ja tuottaa höyryä.

Japanin hallitus arvioi, että reaktorin vesialtaan suojakupu on saattanut vahingoittua.

Myös nelosreaktorissa paloi yöllä

Aiemmin yöllä Suomen aikaa ydinvoimalan nelosreaktorissa syttyi tulipalo. Hallituksen edustajan mukaan tuli kuitenkin sammui itsestään.

Seisokissa olleessa nelosreaktorissa sattui tulipalo ja räjähdys myös eilen.

Japanin hallituksen päätiedottajan mukaan ei ole realistista ajatella, että nelosreaktorin tila kärjistyisi kriittiseksi. Tiedottaja kertoo, että Japani saattaa pyytää Yhdysvalloilta suoraa sotilaallista apua ydinvoimalakriisin ratkaisemiseksi.

Neljässä ydinvoimalan reaktorissa on sattunut yhteensä neljä räjähdystä ja kaksi tulipaloa. Ilmaan on päässyt vaarallista radioaktiivista ainetta.

Katso Marjaana Toivakaisen juttu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme