Mainos
Mainos

Fukushiman riisissä raja-arvot ylittävää säteilyä

Japanissa harkitaan myyntikieltoa Fukushiman alueen riisille. Viranomaiset kertoivat tänään, että alueella viljellystä riisistä on mitattu raja-arvot ylittäviä säteilymääriä.

Mittauksia tehtiin Onamissa, joka sijaitsee vajaan 60 kilometrin päässä Fukushiman turmavoimalasta. Kilosta riisiä mitattiin 630 becquereliä radioaktiivista cesiumia, kun Japanissa lain sallima enimmäismäärä on 500 becquerelia.

Fukushiman maaliskuisen ydinonnettomuuden jälkeen Japanissa on rajoitettu monien elintarvikkeiden kauppaa säteilypelkojen vuoksi. Japanilaisille tärkeän riisin myyntiä ei ole kuitenkaan tähän mennessä jouduttu kieltämään.

Tutkijat varoittivat aiemmin tällä viikolla, että Fukushiman alueen maaperä on paikoin liian saastunutta maatalouskäyttöön. Cesiumin pitkän puoliintumisajan vuoksi maa-alueita ei voida viljellä todennäköisesti vielä vuosikymmeniin.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme