Mainos
Mainos

Fukushiman työntekijöitä evakuoitiin - säteily noussut huimasti

Fukushiman ydinvoimalaitoksen kakkosreaktorin työntekijät on evakuoitu reaktorihallista. Syynä ovat korkeiksi nousseet säteilyarvot, kertoo voimalasta vastaava yhtiö Tepco.

Tepcon mukaan vedestä, joka oli kertynyt kakkosreaktorin turbiiniyksikköön, on mitattu jopa 10 miljoonaa kertaa tavallista tasoa korkeampia lukemia.

Yhtiö arvioi, että säteilyarvojen nousu saattaa johtua siitä, että reaktorin polttoainesauvat ovat vaurioituneet.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtajan Yukiya Amanon mukaan ydinkatastrofi voi jatkua Japanissa vielä viikkoja ja jopa kuukausia.

- Tämä on hyvin vakava turma kaikilla standardeilla mitattuna. Eikä se ole vielä ohi, hän sanoi New York Times -lehdessä.

Japanin hallituksen edustaja Yukio Edano myönsi, että työt voimalassa ovat edenneet harmittavan hitaasti. Samalla hän pyysi anteeksi alueen asukkailta hallituksen toimia katastrofin kuluessa. Edanon mukaan hallitus ei ole antanut asukkaille riittävästi tietoa.

Maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on tähän mennessä vahvistettu kuolleen lähes 10 500 ihmistä. Kateissa on 16 600 ihmistä.

Hallituksen arvion mukaan runsas kaksi viikkoa sitten sattunut luonnontuho on aiheuttanut jopa 300 miljardin dollarin eli 213 miljardin euron aineelliset vahingot.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme