Mainos
Mainos

G8-maat kokoontuvat Kölnissä

Johtavien teollisuusmaiden päämiehet aloittivat Kölnin talouspainotteisen huippukokouksensa puolilta päivin. Venäjän pääministeri Sergei Stepashin liittyy joukkoon myöhemmin tänään ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin näillä näkymin sunnuntaina.

Iltapäivän aikana päämiehet pyrkivät sopimaan keinoista, joilla helpotetaan maailman 40 köyhimmän maan velkataakkaa, joka nyt on yli 200 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Yksi keino rahoittaa velkojen anteeksiantoa on myydä osa Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kultavarannosta. Myyntiin on menossa kymmenesosa IMF:n varannosta.

Venäjän talous ja maan suunnittelemat uudistukset nousevat myös keskeisesti esille huippumiesten tapaamisessa. Venäjän edustaja ei osallistu tämän iltapäivän niin sanottuun G7-ryhmän kokoukseen, jossa ovat mukana Yhdysvaltain, Japanin, Kanadan, Saksan, Ranskan, Italian ja Britannian päämiehet. Venäjän mukaantulo illansuussa tekee ryhmästä G8:n.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme