Mainos
Mainos

G8-maat tasapainottelevat elvytyksen ja leikkausten välillä

Kahdeksan rikkaan teollisuusmaan johtajat ovat aloittaneet kokouksensa Torontossa Kanadassa. G8-maiden johtajat keskustelevat toimista talouden toipumisen edistämiseksi. Myöhemmin seuraan liittyvät kuuden Afrikan maan johtajat, joiden kanssa keskustellaan kehitysavusta ja turvallisuuspolitiikasta.

G8-maiden kesken on erimielisyyttä siitä, miten kriisin murjomaa taloutta tulisi parhaiten vahvistaa. Yhdysvallat on kannustanut muita maita jatkamaan elvytystä, kun taas Kreikan kriisin pelästyttämät EU-maat kiristävät kilpaa budjettejaan.

Huomenna rikkaiden maiden seuraan liittyy kehittyvien maiden edustajia ja neuvottelut laajenevat G20-ryhmän kokoukseksi.

Turvatoimet on kiristetty äärimmilleen. Kokouspaikoilla vieraita on turvaamassa kaikkiaan noin 20000 poliisia. Monille torontolaisille kokous antoi ylimääräisen vapaapäivän, kun koulut ja yritykset sulkivat ovensa osana turvatoimia.

G8-maita ovat Britannia, Kanada, Ranska, Italia, Saksa, Japani, Venäjä ja Yhdysvallat.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme