Mainos
Mainos

G8:n ulkoministerit etsivät ratkaisua Kosovoon

Johtavien läntisten teollisuusmaiden ja Venäjän ulkoministerit kokoontuvat tänään Saksaan etsimään yhteistä ratkaisua Kosovon kriisiin.

Niin sanotun G8-ryhmän ulkoministerit tapaavat Petersbergissä lähellä Bonnia. Kokoukselta odotetaan lisävahvistusta sille, että Venäjän ja länsimaiden näkemykset kriisin ratkaisusta olisivat lähenemässä. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi eilen, että lännen ja Venäjän näkökannat Kosovon rauhanprosessista ovat lähentyneet.

Venäjä on Schröderin mukaan ollut valmiimpi hyväksymään kansainvälisten rauhanturvaajien sijoittamisen Kosovoon kun on selvinnyt, että Nato ei aio käyttää maavoimia Jugoslavian joukkojen karkottamiseen Kosovosta.

Monet diplomaatit ovat kuitenkin varoitelleet odottamasta kokoukselta liikoja, koska Venäjällä ja lännellä on edelleen syviä erimielisyyksiä useista keskeisistä kysymyksistä. Viimeksi eilisiltana Saksan apulaisulkoministeri Wolfgang Ischinger totesi, että lopullinen läpimurto ei näytä todennäköiseltä vielä lähipäivinä.

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit Madeleine Albright ja Igor Ivanov pitävät saksalaisen uutistoimiston DPA:n mukaan Petersbergissä myös kahdenkeskisen tapaamisen.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme