Mainos
Mainos

Gabonin vaalit päättyivät verenvuodatukseen

Keskiafrikkalaisen Gabonin pääkaupungissa Librevillessä oli torstaina pahoja levottomuuksia sen jälkeen, kun vaaliviranomaiset olivat julistaneet maan istuvan presidentin Ali Bongon voittajaksi presidentinvaaleissa.

Raivostuneet mielenosoittajat tuikkasivat maan parlamenttirakennuksen tuleen ja ottivat yhteen aseistettujen turvallisuusjoukkojen kanssa. Oppositiolähteiden mukaan ainakin kaksi ihmistä kuoli ja liki 20 loukkaantui, kun poliisi hyökkäsi opposition päämajaan yöllä. Väkivaltaisuuksien vuoksi eri puolilla maata pidätettiin kaikkiaan tuhatkunta ihmistä.

Bongo voitti oppositiojohtaja Jean Pingin äärimmäisen niukasti, vain 6000 äänellä. Pingin mukaan tulos perustuu vilppiin ja hän on oikea voittaja.

Ali Bongo, 57, nousi valtaan vuonna 2009, kun hänen isänsä, Gabonia yli neljä vuosikymmentä hallinnut Omar Bongo oli kuollut.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme