Mainos
Mainos

Gaddafin kannattajia odotetaan kaduille Libyassa

Libyan johtajan Muammar Gaddafin kannattajien odotetaan tänään osoittavan mieltään ympäri maata. Gaddafi usutti kannattajiaan kaduille eilen illalla raivokkaassa puheessaan.

Gaddafi uhosi samalla, ettei tule luopumaan vallasta vapaaehtoisesti ja uhkasi kaikkia vastustajiaan kuolemanrangaistuksella.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Libyan väkivaltaisuuksissa on kuollut satoja ihmisiä.

Verenvuodatus tuomitaan ympäri maailmaa

Libyan kuohuntaan on reagoitu maailmalla vilkkaasti. EU:n ulkoministeri Catherine Ashton vaati Libyaa lopettamaan väkivallan ja kansan uhkailun sekä käynnistämään neuvottelut mielenosoittajien kanssa.

Ashton kertoi kutsuneensa eri maiden EU-lähettiläät pohtimaan, mitä toimenpiteitä Libyaan voidaan nyt kohdistaa. Ashton puhui BBC:n Newsnight-ohjelmassa.

Myös YK:n turvallisuusneuvosto on tuominnut siviileihin kohdistuneen väkivallan. YK on myös vedonnut Libyan naapurimaita ottamaan vastaan pakolaisia.

Egyptin uusi johto on luvannut pitää Libyan vastaisen rajanylityspaikkansa auki vuorokauden ympäri sairaiden ja haavoittuneiden vastaanottamiseksi.

Turkki on varoittanut Libyaa väkivaltaisista otteista. Maa on evakuoimassa tuhansia kansalaisiaan Libyasta.

Peru on puolestaan katkaissut diplomaattiset suhteensa Libyan kanssa.

Yhdysvallat ja Saksa tuomitsivat Libyan toimet jo aiemmin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Raisa Pölläsen juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme