Mainos
Mainos

Gaidarin sairaus tuntematon

Gaidarin läheiset ovat epäilleet, että entinen pääministeri olisi yritetty myrkyttää. Lääkärit eivät tunnistaneet hänen sairauttaan.

Venäjän entisellä pääministerillä Jegor Gaidarilla on häntä hoitaneiden lääkäreiden mukaan tuntematon sairaus. Lääkärit eivät kuitenkaan osaa sanoa, yritettiinkö ex-pääministeri myrkyttää.

- Sairauden yllättävä kehittyminen ja erilaiset oireet eivät vastaan mitään tunnettua sairautta, Gaidarin toimiston lausunnossa todettiin.

Gaidar pääsi pois moskovalaisesta sairaalasta eilisiltana. Hän tuupertui maahan viime viikon perjantaina Irlannissa ollessaan esittelemässä uutta kirjaansa.

Gaidar sairastui vain päivän sen jälkeen kun voimakkaasti Putinin hallintoa kritisoinut entinen vakooja Aleksandr Litvinenko menehtyi sairaalassa radioaktiivisen myrkytyksen uhrina.

Gaidarin avustajat ja hänen perheensä ovat epäilleet, että myös Gaidar yritettiin myrkyttää.

Gaidar on markkinahenkinen talousuudistaja, joka toimi Neuvostoliiton jälkeisen Venäjän ensimmäisenä pääministerinä. Tätä nykyä hän johtaa vaikutusvaltaista aivoriihtä, joka on usein kritisoinut Putinin talouspolitiikkaa.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme