Mainos
Mainos

Gallup: Britit haluavat palauttaa Pohjois-Irlannin

Brittien enemmistö haluaisi palauttaa Pohjois-Irlannin osaksi Irlantia mieluummin kuin pitää sen Britannian hallussa, selviää The Guardian -sanomalehden tänään julkistamasta mielipidetiedustelusta.

Mielipidetiedustelun mukaan 26 prosenttia briteistä tahtoisi Pohjois-Irlannin pysyvän osana Britanniaa, kun taas 41 prosenttia liittäisi maakunnan Irlantiin.

Kysely on isku Pohjois-Irlannin unionisteille, jotka ovat pääasiassa protestantteja. Vuoden 1998 rauhansopimuksen nojalla pohjoisirlantilaisilla on kuitenkin viimeinen sana maakunnan kohtalon suhteen, mikäli asiasta joskus järjestetään kansanäänestys.

Tiedustelusta selviää myös, että 64 prosenttia briteistä syyttää maakunnan ongelmista molempia osapuolia. Kolme prosenttia katsoo syyn olevan unionistien ja viisi pääasiassa katolisten tasavaltalaisten. Molempien kysymysten kohdalla noin kolmasosa vastaajista oli epävarmoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme