Mainos
Mainos

Gambiaan julistettiin poikkeustila – maassa satoja suomalaisturisteja

Länsiafrikkalaisessa Gambiassa presidentti on julistanut poikkeustilan vain kaksi päivää ennen kuin hänen olisi määrä astua syrjään virasta.

Presidentti Yahya Jammehin mukaan poikkeustila on tarpeen, koska ulkovallat ovat sekaantuneet Gambian sisäisiin asioihin.

Maassa lomailee parhaillaan noin 300 suomalaisturistia, jotka ovat Tjäreborgin järjestämällä matkalla. Tälle viikolle aiottuja matkoja maahan ei tulla Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowskin mukaan lentämään ja matkat on peruttu.

Perjantaina yritys lennättää tyhjän lentokoneen Gambiaan ja tuo lomansa tuolloin päättävät 211 matkalaista Suomeen, kertoo uutistoimisto STT.

Pucilowski kommentoi MTV Uutisille, että matkatoimisto seuraa Gambian tilannetta tarkasti ja on yhteydessä jatkuvasti maan kohdehenkilökuntaansa.

Gambiassa pidettiin joulukuussa presidentinvaalit, joiden voittajaksi selviytyi Jammehin vastaehdokas Adama Barrow. Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisö (ECOWAS) on toistuvasti kehottanut Jammehia kunnioittamaan vaalitulosta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme