Mainos
Mainos

Gasparovicille yllätysvoitto Slovakian presidentinvaaleissa

Slovakian parlamentin entinen puhemies Ivan Gasparovic kukisti presidentinvaalien toisella kierroksella ennakkosuosikkina vaaleihin lähteneen Vladimir Meciarin.

Altavastaajana toiselle kierrokselle lähtenyt Ivan Gasparovic voitti Slovakin presidentinvaalit.

Entinen parlamentin puhemies Ivan Gasparovic on yllättäen voittanut Slovakian presidentinvaalit. Gasparovic sai äänistä 59,9 prosenttia, vaalilautakunta kertoi.

Gasparovicin vastaehdokas ja vaalien ennakkosuosikki, entinen pääministeri Vladimir Meciar sai äänistä 40,1 prosenttia. Sekä Gasparovic ja että Meciar ovat vasemmistopopulisteja.

Valtaosa Gasparovicin vaalikampanjasta keskittyi kritisoimaan nykyistä hallitusta ja sen uudistuksia. Sen sijaan Gasparovicin lausunnot siitä, mitä hän tekisi tullessaan valituksi, ovat olleet epämääräisiä.

Vaalien äänestysprosentti oli vaalilautakunnan mukaan 43,5. Äänestysprosentti jäi pienemmäksi kuin vaalien ensimmäisellä kierroksella, mutta oli huomattavasti ensimmäisiä esitettyjä arvioita suurempi.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme