Mainos
Mainos

Gates auttaa miljoonilla kodittomia

Ohjelmistojätti Microsoftin perustaja Bill Gates on tehnyt jälleen valtavan lahjoituksen. Bill ja Melinda Gatesin säätiö on antanut 40 miljoonaa dollaria, noin 252 miljoonaa markkaa Washingtonin osavaltion kodittomien auttamiseksi.

Lahjoitus on suurin koskaan kodittomille suunnattu rahasumma. Lahjoitus kohdistuu Gatesien kotikaupungin Seattlen ympäristökuntiin. Yksinomaan Seattlen alueella jopa 24000 perhettä vuodessa käännytetään pois tilapäissuojista tilanahtauden vuoksi.

Lahjoitus on suunnattu erityisesti kodittomille naisille ja lapsille. Varoilla perustetaan "Terve perhe"-ohjelma, joka tarjoaa asuntojen lisäksi työhönohjausta ja lastenhoitoa. Ohjelman avulla pyritäänkin siihen, että perheet pääsisivät sen avulla kokonaan pois kaduilta.

Arvioiden mukaan Yhdysvaltojen kodittomista on jopa 40 prosenttia perheitä, joihin kuuluu yksinhuoltajaäiti ja lapsia. Kodittomia lapsia on Yhdysvalloissa ainakin noin miljoona.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme