Mainos
Mainos

Gates: Ei tukikohtia Georgiaan ja Ukrainaan

Venäjä on ollut huolissaan vaikutusvaltansa hiipumisesta entisissä neuvostotasavalloissa. Sekä Georgia että Ukraina on kertonut olevansa halukas liittymään Natoon.

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates on vakuuttanut Moskovassa, ettei Yhdysvallat rakenna tukikohtia entisiin neuvostotasavaltoihin Georgiaan taikka Ukrainaan.

Gates arvosteli samassa yhteydessä Venäjän asevientiä Yhdysvaltain vihollisille kuten Iranille ja Syyrialle.

Puhuessaan Moskovan sotilasakatemiassa Gates totesi, ettei Yhdysvaltain puolustusministeriö perustaisi sotilastukikohtia Georgiaan tai Ukrainaan, "vaikka meitä pyydettäisiinkin".

Venäjä on ollut huolissaan vaikutusvaltansa hiipumisesta entisissä neuvostotasavalloissa. Sekä Georgia että Ukraina pyrkivät nykyjohtajiensa mukaan läntisen sotilasliiton Naton jäseniksi.

Gates ja ulkoministeri Condoleezza Rice ovat kaksipäiväisellä neuvotteluvierailulla Moskovassa. Eilen osapuolet eivät onnistuneet lähentämään näkökantojaan Yhdysvaltain suunnittelemasta ohjuskilvestä, jonka osia rakennettaisiin myös Tshekkiin ja Puolaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme