Mainos
Mainos

Video: Gävlen olkipukki paloi joulun päätteeksi – sytyttäjä ilmeisesti humalassa

Ruotsissa Gävlen perinteikäs olkipukki on palanut viime yönä. Asiasta kertoo muun muassa Expressen.

Poliisi partio löysi palavan olkipukin noin kolmen aikaan aamuyöllä paikallista aikaa. Hieman sen jälkeen poliisipartio otti kiinni noin 25-vuotiaan miehen epäiltynä olkipukin sytyttämisestä. 

– Epäillyllä oli sanomalehtipaperia, sytytin ja hän oli peittänyt kasvonsa, Gävlen poliisin päivystäjä Peter Hultqvist kertoo Expressenille. 

Aftonbladetin mukaan mies on paikkakuntalainen ja oli ilmeisesti humalassa. Miehen vaatteet tuoksuivat polttoaineelta ja tämän kasvot olivat saaneet hieman palovammoja.

Yhtä ihmistä etsitään vielä tuhotyöhön liittyen. Aftonbladetille poliisi kertoo, että sytyttäjiä on epäiltynä vähintään kaksi.

– Epäilemme, että on vähintään kaksi tekijää, joista toinen on nyt pidätetty,  Hultqvist sanoo.

Gävlen olkipukki oli palanut maan tasalle aamuyö neljään mennessä. Se painoi 3,5 tonnia ja oli noin 13 metriä korkea. 

Gävlen olkipukki hyvästeli faninsa aamulla Twitterissä ruotsiksi ja englanniksi lyhyesti toteamalla, että hän lähti aivan liian aikaisin, mutta palaa seuraavana vuonna 50-vuotisjuhlallisuuksiin.

Ensimmäisen kerran olkipukki rakennettiin vuonna 1966, ja siitä lähtien se on lähes joka vuosi poltettu tai sitä on muuten vahingoitettu. Viime jouluna Gävlen olkipukkia ei poltettu.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme