Mainos
Mainos

Gävlen poltetulle olkipukille muistotilaisuus – legendaa ei tule ensi vuonna

Ruotsissa Gävlen poltetulle olkipukille pidetään muistotilaisuus tänään. Palanutta olkipukkia ei rakenneta uudestaan, vaan sen tilalle paikallisen lukion opiskelijat ovat rakentaneet pienemmän version.

Iltapäivällä uuden olkipukin pitäisi olla perinteisellä paikallaan. Gävlen asukkaita on kehotettu tuomaan pikkuisia pukkeja kirkkoherralle palaneen muistoksi, kertoo paikallinen lehti Arbetarbladet.

– Haluamme ottaa huomioon asukkaat sekä fanit ympäri maailman, jotka ovat osallistuneet uskomattomalla tavalla viime päivinä, sanoo olkipukin tiedottaja Maria Wallberg.

Monesti tuhopolttojen kohteeksi joutunut pukki juhlii tänä vuonna 50-vuotispäiviään. Se on vain noin 15 kertaa säilynyt vahingoittumattomana joulun ja uudenvuoden päivät. Ensi vuonna jo legendaarisen maineen saavuttanutta pukkia ei aiota rakentaa uudestaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme