Mainos
Mainos

Gävlen pukki poltettu yli 20 kertaa – miten sen käy tänä vuonna?

Ruotsissa vihitään tänään käyttöön Gävlen kaupungin suuri perinteinen olkipukki. Seuraavaksi jännitetään, miten pukin tänä vuonna käy.

Olkipukki on pystytetty kaupungin keskustaan vuodesta 1966 lähtien, ja ainakin 24 kertaa se on sytytetty palamaan. Viime vuonna pukki ehti koristaa kaupungin Linnantoria vain viisi päivää, ennen kuin joku tuikkasi sen tuleen.

Tänä vuonna pukkikomitea on valjastanut vartiointiliikkeen suojelemaan pukkia tihutyöntekijöiltä. Olkipukin kuulumisia voi seurata pukin omilta nettisivuilta löytyvän blogin ja nettikameran sekä Twitterin välityksellä.

Edellisen kerran pukki selvisi joulunajasta palamatta vuonna 2010. Samana vuonna kaksi miestä tarjosi vartijalle 50 000 kruunua (noin 5700 euroa) siitä, että tämä jättäisi pukin vartioimatta hetkeksi. Miehet aikoivat tiettävästi siepata pukin helikopterin kyytiin ja lennättää sen Tukholmaan.

Vuonna 2001 pukin sytytti palamaan amerikkalainen turisti. Hänet tuomittiin kuukaudeksi vankilaan ja maksamaan 100 000 kruunun (noin 11500 euron) sakot. Mies kertoi luulleensa, että pukin polttaminen on perinne ja laillista.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme