Mainos
Mainos

Gazan tärkein voimalaitos seisahtui polttoainepulan takia

Israelilainen polttoaineentoimittaja Dor Alon ei ole suostunut aloittamaan polttoainekuljetuksia, koska maksajasta ei ole varmuutta.

Palestiinalaisten sähköyhtiö on joutunut pysäyttämään ainoan voimalaitoksensa Gazassa polttoaineen loppumisen takia. Laitoksen toimintaa oli jo perjantaina supistettu samasta syystä.

Yhtiön edustajien mukaan seisahdus vaikuttaa noin puoleen Gazan 1,5 miljoonasta asukkaasta.

Sähköyhtiön ongelmat alkoivat noin viikko sitten, kun sen israelilainen polttoainetoimittaja Dor Alon keskeytti kuljetuksensa Gazaan turvallisuussyistä. Ongelmalliseksi koettu Nahal Ozin rajanylityspaikka Gazassa on jo avattu uudelleen, mutta Dor Alon ei suostunut aloittamaan kuljetuksia, koska polttoaineen maksajasta ei ole varmuutta.

Polttoaine on kustannettu EU:n avustusohjelman pussista, mutta palestiinalaisten mukaan unioni ei ole vielä lähettänyt edustajiaan rajanylityspaikalle huolehtimaan muodollisuuksista. Unionilähteiden mukaan päätöksiä asiassa tehdään todennäköisesti huomenna.

Israelin infrastruktuuriministeri Benjamin Ben-Eliezer uskoo, että polttoaineenvienti alkaa päivän parin kuluessa, mutta asia on hänen mukaansa yksin Dor Alonin päätettävissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme