Mainos
Mainos

Gazan väkivaltaisuuksien uhriluku nousee

Arviot Israelin ilmaiskuissa kuolleiden määrästä Gazassa nousevat. Uutistoimisto AFP:n sairaalalähteiden mukaan kuolleita olisi kaikkiaan jo lähes 160.  

Uutistoimisto Reutersin mukaan surmansa saaneiden määrä olisi hieman pienempi.  

Eilinen oli Gazan uusimman konfliktin verisin päivä, kun Israelin hyökkäyksissä menetti henkensä yli 50 ihmistä. Yksistään paikallisen poliisipäällikön kotiin tehdyssä iskussa kuoli 18 ihmistä.   

Palestiinalaisjärjestö Hamas ampui tähän mennessä suurimman määrän raketteja Israelin puolelle Tel Aviviin. Näissä iskuissa kukaan ei ole menettänyt henkeään.  

Israelin armeija kehotti eilen palestiinalaisia Gazan pohjoisosassa poistumaan kodeistaan oman turvallisuutensa vuoksi.  

YK:n turvallisuusneuvosto on vaatinut Israelia ja Hamasia lopettamaan väkivaltaisuudet. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, koska molemmat osapuolet syyttävät tilanteesta toisiaan.  

Israel on jo aloittanut valmistelut mahdollista maahyökkäystä varten. Liikekannalla on 33000 sotilasta. Myös panssarivaunuja, tykistöä ja sotilaita on alettu siirtää kohti Gazan rajaa.  

Ulkoministeri Avigdor Lieberman kertoi aiemmin odottavansa poliittista päätöstä asiaan viimeistään sunnuntain aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme