Mainos
Mainos

Gazan yhteenotot jatkuivat

Egyptiläiset rajavartijat joutuivat hillitsemään raja-aidalle rynnäköineitä palestiinalaisia ampumalla ilmaan.

Levottomuudet Gazan kaistalla ovat tänään jatkuneet. Al Aksan marttyyrien prikaatien taistelijat hyökkäilivät hallintorakennuksiin, häiritsivät liikenteen kulkua ja asettivat putkipommin Gazan ja Egyptin väliselle Rafahin rajanylityspaikalle.

Egyptiläiset rajavartijat joutuivat hillitsemään raja-aidalle rynnäköineitä palestiinalaisia ampumalla ilmaan.

Militantit vaativat järjestön pidätetyn jäsenen vapauttamista. Yksi Al Aksan marttyyrien prikaatien jäsen pidätettiin eilen epäiltynä osallisuudesta brittiläisen avustustyöntekijän ja tämän vanhempien sieppaukseen viime viikolla. Kolmikko on sittemmin vapautettu.

Militantit uhkasivat estää tammikuun 25. päivälle kaavaillut palestiinalaisalueiden vaalit, ellei miestä vapauteta.

Israel puolestaan ilmoitti, että se on valmis keskustelemaan Hamas-äärijärjestön kanssa, jos se voittaa vaalit. Puolustusministeri Shaul Mofazin mukaan Hamasin on kuitenkin ensin luovuttava aseistaan.

Hamas on tällä hetkellä suurin suosikki vaalien voittajaksi, koska erimielisyydet ja korruptio ovat heikentäneet pahasti sitä maltillisemman Fatah-järjestön kannatusta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme