Mainos
Mainos

Gazassa levottomuuksia

Ainakin viisi palestiinalaista haavoittui kumiluodeista ja yksi israelilainen sotilas sai kivestä iskun päähänsä levottomuuksissa Netzarimissa Gazan alueella tänään.

Väkivaltaisuudet alkoivat Gazan alueella tänään, kun liki 200 palestiinalaisnuorta osoitti mieltään ja yritti lähestyä Israelin armeijan tukikohtaa alueella. Palestiinalaispoliisit hajottivat mielenosoituksen.

Mielenosoituksen syynä oli Sabran ja Shatilan pakolaisleirin verilöylyn 18. vuosipäivä. Mielenosoituksia oli tänään myös muualla Länsirannalla, Libanonissa, Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Rauhanneuvottelut jatkkuvat

Palestiinalaisten viranomaislähteiden mukaan rauhanneuvotteluja Israelin ja palestiinalaisten välillä on tarkoitus jatkaa Gazassa huomenna. Tietoa ei kuitenkaan heti vahvistettu Israelin puolelta. Israelin pääneuvottelija, virkaatekevä ulkoministeri Shlomo Ben Ami sanoi, että tulevilla rauhanneuvotteluilla on vain noin 50 prosentin mahdollisuus onnistua.

Ben Ami antoi lausuntonsa New Yorkissa sen jälkeen kun Yhdysvalloissa käydyt tuoreimmatkin keskustelut olivat päättyneet tuloksettomina. Ben Amin on määrä palata Israeliin huomenna sen jälkeen kun hän on puhunut YK:n yleiskokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme