Mainos
Mainos

Geneven uudet autot arjen trendejä ja eksotiikkaa

Tämänvuotinen Geneven autonäyttely korostaa pieniä katumaastureita. Niiden arvioidaan olevan yksi tulevaisuuden trendeistä.

Tälläkään kertaa ei ole unohdettu superrikkaiden kulkuneuvoja, joissa on joko äärimmäistä luksusta ja mukavuutta tai rata-auton suorituskykyä.


Katumaasturit pienenevät sekä korinsa että moottorinsa puolesta. Pienempi kuutiotilavuus korvataan esimerkiksi turboahtimella, mikä parantaa tehoa mutta samalla polttoaineen kulutus saadaan pysymään aisoissa.

Sähköautot tulevat koko ajan suuremmalla voimalla. Esimerkiksi liechtensteinilainen NanoFlowcell esitteli konseptiautonsa, joka toteutuessaan raivaisi monia sähköautojen esteitä. Auton toimintasäteeksi kerrotaan jopa yli 1000 km. Tarvittessa huippunopeutta luvataan löytyvän yli 200 km/h.

Harvinaisuuksia superrikkaille

Yksi harvinaisuuksista on Aston Martin Vulcan. Kiirettä pitää jos aikoo omansa saada, sillä autoja tehdään vain 24. Se on pääosin hiilikuidusta tehty rata-auto, jossa on yli 800-hevosvoimainen vapaastihengittävä V-12-moottori. Todelliset teholukemat selvinnevät myöhemmin tuotannon alettua.

"Tavallisten" superautojen sarjassa Lamborghini on viritellyt lippulaivaansa Aventadoria. Painosta viilattiin 50 kiloa, tehoa nostettiin 750 hevosvoimaan ja aerodynamiikkaa parannettiin. Tehopainosuhde on nyt 2 kg/hv, minkä ansiosta auto kiihtyy 0-100 km/h alle kolmen sekunnin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme