Mainos
Mainos

Genevessä yritetään jälleen sorvata rauhaa Syyriaan – tulitauko astui voimaan maan lounaisosassa

Syyrian lounaisosaan julistettu tulitauko näyttää pääosin pitävän, kertoo Syyrian tilannetta tarkkaileva järjestö. Kolmesta maakunnasta etenkin Daraassa on kuitenkin raportoitu hajanaisia taisteluja.

Venäjän, Yhdysvaltojen ja Jordanian välittämä tulitauko astui voimaan eilen. Taistelut hallituksen joukkojen ja opposition ryhmittymien välillä näyttivät pääosin taukoavan. Alueellisesta tulitauosta kerrottiin julkisuuteen viime viikolla, kun Venäjän ja Yhdysvaltain presidentit keskustelivat keskenään Hampurissa.

Genevessä alkaa tänään Syyrian rauhanneuvotteluiden seitsemäs kierros. Toiveet läpimurrosta kuusi vuotta jatkuneen sodan lopettamiseksi eivät nytkään ole korkealla.

Geneven neuvottelujen on määrä keskittyä neljään niin sanottuun koriin, joita ovat uusi perustuslaki, hallinto, vaalit ja terrorismin suitsiminen. Edellinen neuvottelukierros päättyi toukokuussa ilman merkittäviä edistysaskeleita. Neuvottelut alkoivat vuonna 2014.

Geneven neuvottelut ovat enenevässä määrin jääneet Kazakstanissa käytävien Syyria-neuvottelujen varjoon. Näissä neuvotteluissa välittäjinä toimivat Venäjä, Turkki ja Iran. Neuvotteluissa sovittiin keväällä neljän turvavyöhykkeen perustamisesta Syyriaan, mutta yksityiskohdista ei ole päästy sopuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme