Mainos
Mainos

Georgia-neuvottelut voivat kestää vuosikausia

Venäjän ja Georgian neuvottelut Etelä-Ossetian ja Abhasian tulevaisuudesta voivat viedä useita vuosia. Keskusteluita on ollut vaikea saada käyntiin, koska osapuolet kieltäytyvät istumasta edes saman pöydän ääreen.

- Vaikka nyt päästäisiin rakentavaan alkuun, tuloksia saatetaan saada vasta useiden vuosien päästä. Prosessista tulee pitkä, arvioi Abhasian edustaja.

Neuvotteluyrityksiä jatkettiin tänään Genevessä. Ratkaisuja etsitään nyt työryhmissä ja mahdollisesti myöhemmin yhteisessä istunnossa.

Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan keskustelut etenivät.

- Geneven keskustelut edistyvät ja niissä on päästy toiminnalliseen vaiheeseen. Elokuun traagisten tapahtumien jälkeen osapuolet tapasivat nyt ensimmäistä kertaa kasvotusten. Kaikki osapuolet myös sopivat tärkeästä askelesta tänään, kun keskusteluissa siirryttiin muodollisista kysymyksistä niihin käytännön asioihin, jotka koskevat kriisialueella asuvia ihmisiä.

Odotukset eivät ole kuitenkaan korkealla, koska ensimmäinen tapaaminen päättyi tuloksettomana viime kuussa. Georgia on vastustanut erityisesti osseetti- ja abhaasivaltuuskuntien osallistumista Geneven neuvotteluihin.

Venäjä ja Georgia kävivät viisipäiväisen sodan elokuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme